Nishiyama Onsen Keiunkan: Dünyanın En Eski Oteli

Dünyanın en eski otelinin 1000 yıldan daha yaşlı olduğunu biliyor muydunuz? Guinness Dünya Rekorları’na göre, Japonya’daki Nishiyama Onsen Keiunkan oteli dünyanın en eski otelidir. Bu otel MS 705 yılında açılmıştır. İşin ilginç tarafı bu otel kuruluşundan bu yana 52 nesildir aynı aile tarafından işletilmektedir. Zaman içinde döneme uygun olarak modernize edilse de otel geleneksel mimarisini korumuştur.

37 odalı otel Fuji Dağı’ndan yaklaşık 140 km uzaklıkta, Güney Japon Alpleri olarak da bilinen Akaishi Dağları’nın eteğinde yer alıyor. 1.316 yıl önce kapılarını açtığından beri, hanın tüm sıcak suları doğrudan Hakuho Springs’ten geliyor.

Dünyanın En Eski Otelinin Tarihi

İlk olarak MS 705 yılında Fujiwara Mahito tarafından kurulan otel, o zamandan beri yüzyıllar boyunca çok çeşitli konuklara ev sahipliği yaptı. Günümüzde otelin boyutu çok daha büyük olsa da hem görünümü hem de verdiği his şaşırtıcı bir şekilde değişmeden kaldı.

2019 yılından beri otelde internet erişimi bulunuyor. Bununla birlikte, çoğu misafir, rahatlatıcı atmosferi kucaklamak için cihazlarını bir kenara bırakmaya istekli davranıyor.

Dünyanın en eski otelinin bu kadar uzun süre kendi ayakları üzerinde durmayı başarmasının sebeplerinin en başında geleneksel tarzını koruması geliyor. Doğa koşullarının değişiklik gösterdiği bir ülkede, esnek bir yapı ve düzenli bakım, uzun ömürlülüğün anahtarıdır.

Otel en son 1997 yılında yenilenmiş olsa da her şey gelenekselliğini korumaktadır. Bu otele gelen konuklara giymeleri için geleneksel elbiseler verilmekte ve binaya girdiklerinde ayakkabılarını çıkarmaları istenmektedir.

Geleneksel Japon mimarisi kendine özgü tarzını 8. yüzyılda geliştirmeye başladı. Bu mimaride ağırlıklı olarak ahşaba rastlanır. Japonya’da depremler, tayfunlar yaşamın bir gerçeğidir. Aynı zamanda bölgede nem oranı da oldukça yüksektir. Bu nedenle mimaride ahşap kullanımı tercih edilmektedir. Doğal malzemelerin tipik minimalist Japon mimarisi ile birleşimi sonucunda da ortaya huzur verici bir atmosfer çıkmaktadır. Çatılar, Japon geleneksel mimarisinin bir diğer ana unsurudur. Bizim gözümüze hoş gözüken eğriliğin nedeni pencereleri yağmurdan korumaktır. Bu sayede havalandırmak için yıl boyunca pencereleri açmak mümkün olur.

Otelin geleneksel iç tasarımı. Modern olanaklara rağmen sade, sakinleştirici tasarımı ve çevreleyen doğal çevre, mekanın en bilinir özelliği.

Geleneksel Japon mimarisinde doğaya saygı temeldir. Temel amaç, insanlar ve doğal çevreleri arasında denge ve uyum yaratmaktır. Nishiyama Onsen Keiunkan’ın yıllar içinde popülerliğini kaybetmemesinin temel nedeni bu özünü yitirmemesidir. Tadilattan sonra da otelin çevresindeki doğal çevreye uyumu özenle planlanmıştır.

Nishiyama Onsen Keiunkan’ın Popülerliğinde Kaplıcaların Rolü Önemlidir

Kaplıcalara Japonya’da onsen adı verilir ve Japon geleneklerinde önemli bir yere sahiptir. Bölgedeki doğal kaplıcalar nedeniyle bu otel, yıllar boyunca dünyanın her yerinden ziyaretçileri kendine çekti.

Nishiyama Onsen Keiunkan’ın kaplıca banyolarında, dakikada 1.000 litre su özel banyolara pompalanıyor. Bu harika oteli hemen ziyaret etmek isteyenler için üzücü bir haberimiz var. Bu otelde konaklamak elbette ucuz değil. Otelin geceliği günümüzde yaklaşık 6000 TL civarında. Ancak yine de modernleşmeye inat geleneksel çizgilerini bozmayan varlığını sürdürmeyi başaran otelin sahiplerini takdir etmek gerekiyor.


Ayrıca göz atmak isterseniz


Kaynaklar ve İleri okumalar

YolveMacera

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Yazımızı okumaya devam etmek için reklam engelleyicinizi kapatır mısınız?