1998’den Beri Yürüyen Gerçek Forest Gump: Karl Bushby

1 Kasım 1998 Pazar günü, ne yapıyordunuz bilemeyiz ama o gün kesinlikle 29 yaşındaki eski bir İngiliz askeri olan, Karl Bushby için farklı bir gündü. Çünkü o gün  yolculuğunun ilk günüydü. Planı Güney Amerika’nın en alt noktasından başlayarak kuzeyde Alaska’ya ulaşıp batıya yönelerek uçsuz bucaksız Siberya’yı geçip Avrupa üzerinden İngiltere’ye 14 yılda 57.940 km yol yürümekti.

2 Man on longest walk

Planına göre yolculuğu yaklaşık 8 yıl kadar sürecekti. Yolculuğuna bir kaç yüz dolar para, gerekli olduğunu düşündüğü eşyalarına yerleştirdiği tekerlekli bir el arabası, National Geographic tarafından kendisine hediye edilen bir kamera ile başladı. Ancak bu yolculuk pek de hayal ettiği gibi gelişmedi. Yolculuğunun daha ilk haftalarında ayakları ona sorun çıkarmaya başladı. Patagonya yakınlarına geldiğinde neredeyse açlıktan ölmek üzereydi. Peru’da bir kum fırtınasından hayatını zor kurtardı. Panama’da iki hafta hapiste yatmak zorunda kaldı.

6 Man on longest walk

Tüm bu badireleri atlatmasına rağmen asıl sorun onu Rusya’da beklemekteydi. 2006 yılında Bering Boğazı’ndaki buzların üzerinden yürüyerek Rusya’nın doğusundaki Çukotka bölgesine gelmişti. Ancak ülke topraklarına izinsiz girdiği gerekçesiyle ülkeden sınır dışı edildi. Bu onun hayallerinin sonu demekti. Çünkü Rusya’dan sınır dışı edilenler, genellikle beş yıl boyunca bu ülkeye bir daha sokulmamaktaydı. Bunun üzerine Bushby bir karar alarak yaklaşık 5000 km yolu geri yürüdü ve Amerika’da ki Rus Büyük elçiliğine giderek bu yanlışlığın düzeltilmesi talebinde bulundu. üzerindeki yasağın kalkmasında sonra tekrar yola devam etti. Böylece tekrar Alaska’yı, Bering Boğazını yürüdü ve Rusya’ya ulaştı. Bu kez ülkeye girişte sorun yaşamadı neyse ki. 

7 Man on longest walk

Şu an kendisi yaklaşık 22 yıldır sürdürdüğü yolculuğuna devam etmekte.

Sibel ÇAĞLAR

Kaynak: In 1998, the real life Forrest Gump went for a walk and hasn’t stopped since ;http://www.theplaidzebra.com/

YolveMacera

Sibel Çağlar

Merhaba. Matematik öğretmeni olarak sürdürdüğüm hayatıma ilerleyen süreçte doğa sporlarını ve içerik üreticiliğini eklemeyi tercih ettim. Bilim, tarih ve coğrafya ilgi alanlarımın başında geliyor. Severek üretiyorum ve ürettiklerimi yayınlıyorum. Yolculuğumda bana eşlik ettiğiniz için teşekkürler.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Yazımızı okumaya devam etmek için reklam engelleyicinizi kapatır mısınız?